fbpx

Jak zrušit Facebook?

autor: | 1.Dub 2021

Jak zrušit Facebook?

Kdysi dávno jste si vytvořili Facebookový profil, ale nyní vám přijde, že Facebook ví vše kolem vás, máte plné zuby komentářů od haterů nebo je pro vás Facebook jednoduše k ničemu? Níže si ukážeme, jak zrušit Facebook. Máte na výběr dvě varianty zrušení, respektive deaktivování účtu.

 

První variantou je pouze jakési dočasné zrušení, kde si dáte od Facebook spíše jen pauzu. V takovém případě zřejmě předpokládáte, že se po nějaké době vrátíte zpět na sociální síť Facebook. Jaké to má důsledky?

  • Vás profil se neodstraní, ale nikdo jej nebude moci zobrazit.
  • Fotky ani videa se neodstraní.
  • Můžete používat Facebook Messenger, což znamená, že lidé uvidí vaší profilovou fotografii a budou vás moci dohled, aby vám mohli poslat zprávu.
  • Na jiných webových stránkách či aplikacích budete moci používat Facebook přihlášení.
  • Kdykoliv se můžete vrátit zpět do plnohodnotného Facebooku.

 

Druhou variantou je trvalé zrušení účtu, při kterém se vám trvalé odstraní fotografie, příspěvky, videa, nebudete se moci již přihlásit na jiné stránky skrz tento účet, nebudete moci ovšem používat ani Facebook Messenger.

Pokud se rozhodnete pro tuto možnost, Facebook vám dává ještě 30 dní na rozmyšlení, respektive čas, do kdy můžete zrušit trvalé odstranění vaše účtu. Po 30 dnech se zahájí proces kompletního odstranění vašeho profilu, fotografií, videí, komentářů apod. Tento proces může trvat dalších 60 dní.

Co se tedy stane, pokud trvale odstraníte váš Facebook profil?

  • Po trvalém odstranění nebude možné již tento profil nijak obnovit.
  • Všechny fotky, videa atd. budou trvale odstraněny, takže tyto materiály nebude již možné získat zpět.
  • Nebude možné používat Facebook Messenger.
  • Nebude možné se přihlašovat na jiných webech či aplikací pomocí Facebook přihlášení.
  • Některé zprávy, které jste v minulosti odeslali, mohou být stále vidět v přijatých zprávách vašich přátel.

Chcete pomoci skrz vzdálenou podporu / sdílenou obrazovku vašeho PC?

Jak trvale zrušit účet na Facebooku?

Pojďme se tedy podívat, jak jednoduše zrušit FB. Přejděte na svůj profil, který chcete trvale odstranit a klikněte vpravo nahoře na ikonu šipky směřující dolů (1). Následně přejděte do Nastavení a soukromí (2) a do Nastavení (3).

Přechod do nastavení Facebooku

V levém panelu klikněte na záložku Vaše informace na Facebooku (1) a poté na Deaktivace a odstranění (2).

Trvale nebo dočasně odstranit účet na Facebooku

V tomto kroku již volíte možnost, zda skutečně chcete trvale odstranit váš profil na Facebooku nebo pouze dočasně pozastavit, respektive deaktivovat. Vyberte tedy tu možnost, která je pro vás nejlepší a potvrďte kliknutím na modré tlačítko Pokračovat v odstranění / deaktivaci účtu.

Trvale odstranit nebo deaktivovat Facebook účet?

Znovu potvrďte kliknutím na Odstranit účet, zadejte svoje heslo k Facebooku a potvrďte kliknutím na Pokračovat.

A to je vše. Nyní můžete do 30 dnů zrušit své rozhodnutí (pokud jste vybrali trvalé odstranění účtu) a to kliknutím na Zrušit odstranění.

Po 30 dnech bude zahájen proces trvalého odstranění, které trvá až 60 dní.

Trvalé odstranění FB účtu

Byl článek užitečný? Můžete ho ohodnotit nebo třeba sdílet s přáteli.

Oficiální nápověda Facebook: https://www.facebook.com/help/224562897555674

5/5 - (5 votes)
Ondřej Smutný / Smuton.cz

Ondřej Smutný / Smuton.cz

SEO | online marketing | tvorba webů

Najmout freelancera »